Tombol az ebola. Már európai áldozata is van. Pedig egy egszerű kézmosás megöli a vírust. Persze, persze, nincsenek meg a higiénés körülmények. Mégis nehezen elképzelhető, nem?

Egyszer Sz segített J néninek a háztetőn egy cserepet megigazítani. J néni nagyon hálás volt, és ezt ezzel a pogácsával is kifejezte. Emiatt hívjuk hálapoginak. Nagyon szereti mindenki a családban.

Többszörös újrahasznosításon estek át a WC-papír gurigák.

Először Adventi naptár készült belőlük, majd ceruzatartó. A naptárról nincs fotóm, de a ceruzatartóról van:

ceruzatarto 01 350pxceruzatarto 02 350px

Az ötlet nem az enyém, valahol  a neten láttam.

Legalábbis azt hittem, mert nagyjából egy éve mutattam Judit mellényét, amit a szülinapjára készítettem el. Most kiderült, hogy pár receptet már korábban feltöltöttem. De sebaj, azért én magamban ünneplek egy kicsit. Egy éve írogatom ezt a honlapot, közben elkezdtem a KnitCrochet.hu-t is.

Tehát egy évvel ezelőtt Judit egy fehér mellényt kapott tőlem. Idén karácsonyfa díszeket horgoltam neki, ezt kérte. Gondolhatná bárki, hogy kicsit korán láttam neki, de ezt annyira nem szeretem csinálni, muszáj volt már most elkezdeni. Mindig csak párat készítek, akkor karácsonyra lesz elég sok dísze.

Túltelített sóoldatba áztattam a kész horgolmányokat, majd hagytam, hogy megszáradjanak. Az angyalok szoknyáját egy pohárra húztam rá.

angyal01 350pxangyal02 350px

Nem gondoltam, hogy ilyen nehéz lesz fotózni őket. Természetes fényben, napsütésben. A jégcsapokról nem is sikerült jó képet készítenem. De azért a háttérben látszik, hogy az is készült. 10 darab. Angyalból pedig ez a kettő.