Tombol az ebola. Már európai áldozata is van. Pedig egy egszerű kézmosás megöli a vírust. Persze, persze, nincsenek meg a higiénés körülmények. Mégis nehezen elképzelhető, nem?

 

Csőtörés van, tőlünk 2 házra,  az utcánkban nincs víz. 10 körül vettük észre, hogy alig jön  a csapból. Gyorsan megtöltöttem a legnagyobb fazekat meg egy vödröt is. Volt már ilyen, hamar elmúlt.

Kérdeztem a munkásokat, kiderült, egy ideig még nem lesz víz, muszáj így nekiállni az ebédfőzésnek. Még jó, hogy mára a fagyasztóból terveztem az ebédet, csak levest kell főzni. Borsólevest, kevés hússal. És ekkor jöttek a gondolatok az eboláról.

 

ebola netre

Kép: Wikipédiáról

 

Mert inkább lemondtam a húsról, hiszen azt le kellene mosni. De a csapból már nem jön víz. A fazékból meg nem akartam locsolgatni, különben is kezet kell mosni. A répát és a krumplit is meg kellene mosni, met ha nem is ebola, de bármi más a földtől. Na jó, van egy kancsóm is tele vízzel, azt használom csap helyett. Na de a földes kezemmel kellett megfogni a kancsót. A kést le kellene mosni. A levesbe gombócot teszek, a tojást le kellene mosni a tányérról, stb, stb.

Mindent kétszer meggondoltam, hogyan csináljam, milyen sorrendben, mert nincs víz. És van, ahol sosincs víz. És ha van, az nem tiszta.

Így persze nem is olyan nehéz elképzelni, hogy az ebola csak úgy terjed.

 

Közben lejött Zs WC-re. A tartályban pedig már nem volt víz... Még jó, hogy estére minden helyreáll majd!